HometopmenuZonnepanelentopmenuZonneboilerstopmenuWindenergietopmenuVerlichtingtopmenuStand-alonetopmenuAfbeeldingengalerijtopmenuContacteer ons
Zonnepanelen

 

Een zonnepaneel is een manier om een bijdrage te leveren aan de reductie van de CO2 uitstoot en ook zonder subsidie is een pv-installatie na een aantal jaren ook goed voor uw portemonnee.

Voor het plaatsen van zonnepanelen heeft u een plat dak nodig of een schuin dak gericht op het zuiden en liefst met een hellingshoek tussen de 25 en 35 graden.

Het maximaal aantal pv-panelen dat een particulier mag en kan plaatsen hangt af van de beschikbare oppervlakte en het terug te leveren vermogen dat uw hoofdzekering aan kan. De meeste huizen hebben een hoofdzekering van 1 maal 35 ampère. Daar de NEN 1010 voorschrijft dat als we een aparte groep maken (die we nodig hebben voor de zon-installatie) moeten we rekening houden met een selectiviteit van 1.6.

Om een lang verhaal kort te houden, komt dit neer op een eindgroep van 20 ampère. Het maximaal aantal panelen wat hier dus geplaatst kunnen worden is 20 ampère maal 230 volt = 4600 watt/piek. Dit staat ongeveer voor 20 panelen met een oppervlakte van 1,7 m2 en dat is voor de meeste woonhuizen niet haalbaar.

Uiteraard kunt u zelf kiezen hoeveel panelen u wilt op uw dak en wij helpen u graag met het berekenen van uw keuze. Hieronder doen wij een aanbieding die in onze ogen het meest efficiënt is.

  Voor aanvullende info:
Homebottom menuZonnepanelenbottom menuZonneboilersbottom menuWindenergiebottom menuVerlichtingbottom menuStand-alonebottom menuAfbeeldingengalerijbottom menuContacteer ons